Akneler sık karşılaşılan cilt problemlerinin başında gelir. Akneler gerek oluşum aşamasında gerekse de sonrasında ciltte bıraktığı izler açısından tedavi gerektiren lezyonlar bırakırlar. Akne izlerinin tedavisinde günümüzde birçok yöntem kullanılabilir. Kullanılan yöntemler etkileri bakımından birbirinden bazı farklılıklar gösterir. Kliniğimizde akne izlerinin tedavisinde sıklıkla lazer yöntemleri kullanılmaktadır.
Akne izleri için kullanılabilen 3 farklı lazer teknoloijisi mevcuttur.Jimer Hastanesi Estetik ve Lazer Kliniği olarak kullanılabilecek tüm teknolojileri barındırmakta ve kişiye özel tedavi planlaması yapılabilmektedir.
Sivilce İzlerinde Kullandığımız Lazerler
1-Lazerle soyma işlem: Kliniğimizde lazerle soyma işlemi SCITON Contour TRL ve Mikro Lazer Peel sistemleri ile yapılmaktadır.ablatif lazer olarak Er:Yag lazeri kullanılmaktadır. Mikro lazer peel, derinin üst tabakasının kontrollü bir şekilde soyulmasını, yaşlanmış, hasarlanmış deri yüzeyinin yeni ve pürüzsüz bir cilde bırakılmasını sağlayarak yüzeysel-orta derinlikteki akne izlerini tedavi eder.
2-Cilt soyma işlemi yapmayan lazer: Bu yöntemde kullanılan lazerler üst deriye hasar vermeden, dermal ısıtma sağlayarak etki etmektedir. Lazer ışığı ciltteki kollajenin yeniden yapılanmasını sağlar ve kollojen yeniden yapılanmasını hızlandırarak akne izlerini azaltır. Genellikle yüzeysel izlerin tedavisinde kullanılır.Aktif akneler ile eskiye ait akne izlerinin tedavisinde de en etkili yöntemlerden biri lazer genesis uygulamasıdır.
Kliniğimizde non-ablatif lazer uygulamalarında;
Q switched Nd:Yag lazer
Lazer Genesis kullanılmaktadır.
3-Fraksiyonel Lazerler: Kliniğimizde fraksiyonel ve profraksiyonel tedaviler SCITON patentli ve FDA onaylı Er Yag lazeri ile gerçekleştirilmektedir. Cilt soyma işlemlerinden en büyük farkı cilt üzerinde mikrotüneller yaratmasıdır. Açılan tüneller arasında sağlam ve hasar görmemiş dokular oluşur. İyileşme süresi klasik soyma işlemlerine göre daha hızlı gerçekleşir. İyileşme süreci sırasında yeniden yoğun kollojen doku oluşumu tetiklenmekte, bu da cildin gerginleşmesini ve elastikiyetinin artmasını sağlamaktadır. Fraksiyonel lazer tedavileri ile derinin çok derin katmanlarına kadar tedaviler yapılabilmekte ve derin akne izleri dahi tedavi edilebilmektedir.
Diğer Yöntemler
Akne izlerinin tedavisinde lazer olmayan yöntemler de kullanılabilir. Bu tür yöntemlerin en büyük dezavantajı yeterli ve homojen bir tedavi derinliği yaratılamaması ve iyileşme sürelerinin daya uzun olmasıdır. Akne izlerinin tedavisinde lazerli olmayan tedavi yöntemleri
Dermabrazyon: Elmas uçlu motorlar ile derinin mekanik soyulması işlemi
Kimyasal peeling: Genellikle yüzeysel tedavi yapar. Derin tedavilerde yan etki olasılığı daha fazladır
Yardımcı yöntemler: Mezoterapi, PRP ve dolgu malzemeleri yüzeysel ve derin akne izlerinin tedavisinde geçici yöntemler olarak kullanılabilir.
Yorum yapılmamış