Yanlış nefes alıp verme, sert cisimleri ısırma eğilimi, bebeklikte alışılan emzik ve biberon gibi cisimlerin kullanımına 4 yaşından sonra da devam edilmesi, parmak emme ve tırnak yeme gibi alışkanlıklar yüzünden kişilerin dişlerinde çapraşıklık ve diğer yapı bozuklukları meydana gelir.
Erken Teşhis Tedavi Sürecini Olumlu Etkiler
Ortodontik problemleri olan kişilerin tedavisi erken teşhis sayesinde daha kolay olabilmektedir. 6-7 yaş evresindeki çocuklarda teşhis sürecinden sonra izlenen tedavi yöntemi daha çabuk sonuç verebilmektedir. Erken teşhisin sağlanamadığı durumlarda da tedavi sağlanabilmektedir. Bu durumda hastanın diş eti problemlerinin olmaması tedaviye başlanılması için yeterlidir. Sağlıklı diş etlerine sahip olan kişilerde tedavi süreci başlatılabilir. Ortodonti tedavisinde bilinmesi gerekenler; hastanın sağlıklı diş eti yapısına sahip olması gerekmektedir. Tedavisinin kesinlik kazandığı hastalarda ilk yapılması gereken şeylerden bir tanesi de ağız içerisinde herhangi bir sağlık probleminin kalmadığından emin olmaktır.
Ağız içerisindeki hijyenin sağlanması bu tedavinin başlaması için son derece önemlidir. Kişinin ağzında herhangi bir probleminin olmaması gerekmektedir. Her diş veya diş eti problemi hijyeni ve tedaviyi olumsuz yönde etkileyecektir. Bunun önlemi diş hekimi tarafından alınmalıdır.
Ortodonti tedavisi ağız yapısındaki çapraşıklıkların ortadan kaldırılması için başvurulan bir tedavidir. Diş dizilimi kişiler için son derece önemlidir. Çapraşıklık gibi nedenlerden ötürü kişilerin ağızlarını tam olarak kapatamamaları, konuşma ve telaffuz güçlükleri çekmeleri ve toplum içerisinde gülümsemelerini saklama ihtiyacı duymaları gibi durumlar söz konusudur.
Kişilerin özgüvenlerini yeniden kazanmaları ve konuşma güçlüklerini aşabilmeleri için ortodonti tedavilerini ertelememeleri gerekmektedir. Ortodonti tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler, dikkate alındığı zaman astalar daha dikkatli ve bilinçli olacaklardır.
Yorum yapılmamış