KİMLER DİĞER SAĞLIK PERSONELİ OLABİLİR?

İşyerlerinde hekim bulundurulmasının yanı sıra diğer sağlık personeli kişilerin de bulundurulabilmesi gerekmektedir. Eğer iş yerinde hekim tam gün görev alıyorsa bu sağlık personeli zorunlu değildir. Anca hem başka bir kuruluşta çalışan hem de iş yerinde çalışan hekimlere ek olarak sağlık personelinin de iş yerinde bulunması gerekmektedir. Kimler diğer sağlık personeli olabilir? Hemşire, acil tıp teknisyeni, çevre sağlığı teknisyenleri diğer sağlık personeli olabilecek kişilerdir. Ancak bunun için de gerekli koşulların sağlanması gerekmektedir.diğer sağlık personeli kimdir, nasıl diğer sağlık personeli olunur, diğer sağlık personeli nerede görev alabilir

İşyerlerinde sağlık personeli ya da hekim bulunması pek çok açıdan gereklidir. İşyerlerinde özellikle ağır çalışa koşulları olan yerlerde pek çok iş kazası sonrasında acil müdahale gerekebilmektedir. Oluşan kazalar sonucunda erken yardım edilmemesi çalışanların sağlıklarında büyük sorunlar yaratabildiği gibi kalıcı hasarlara ve çalışan hayatına etki edebiliyor. Bu nedenle iş yerlerinde sağlık personeli ya da hekim bulundurulması zorunluluğu getirildi. Kimler diğer sağlık personeli olabilir sorusuna yanıt da yine düzenlenen kanunla getiriliyor. Hemşireler, teknik sağlık personelleri işyerlerinde çalışabilmesine rağmen bunun için sertifika alma zorunluluğu da bulunuyor. Sertifikası olan her sağlık personeli işyerlerinde çalışabilme hakkında sahip olabiliyor.

Kimler diğer sağlık personeli olabilir? Sağlık personeli olabilmek için elbette fakültelerin sağlık bölümlerinden ya da sağlık meslek lisesinden mezun olmak gerekiyor. İş yerinin yapısına ve yapılan işe göre sağlık personelleri de farklı derecelere ayrılabiliyor. Tehlikeli ya da çok tehlikeli iş kollarına göre sağlık personellerinde dereceler bulunabiliyor. Aynı sistem işyeri hekimleri için de geçerlidir. İşyerinin yaptığı işe göre tehlikeli ya da az tehlikeli iş gruplarında farklı derecelerde hekimler görev alabiliyor. Bunun dışında işyerlerinde hekim bulundurulmuyorsa diğer sağlık personellerinin bulundurulması da zorunludur. Eğer iş sahibinin sağlık personeli yoksa ya da bunun karşılayabilecek durumu yoksa sağlık merkezlerinde destek alabiliyor. Yani anlaşmalı bir hastane gibi yerden destek sağlayabilir. İş yerlerinde sağlık personeli ya da hekim bulundurmak öncelikle iş sahibinin yararına. Burada yapılan işten dolayı çalışanların zarar görmesi halinde hem maddi hem de manevi zorluklarla karşılaşılabilmektedir. Bu nedenle de sağlık personelleri gereklidir.

Yorum yapılmamış

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir