Deri Böceği İlaçlaması Yapımı

Deri böceği, sıcak havayı seven, kış mevsimini toprak altında, ağaç kovuğunda vb. yerlerde geçiren bir böcek türüdür. İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde görülmektedir. Altı ayağı bulunan bu böcek türünün gövdesi tüylerle kaplıdır. Kanatlı yapısı sayesinde uzun mesafelere kadar uçabilme özelliğine sahiptir. Yaklaşık ömrü bir yıl kadardır. Kurşun gibi yumuşak madenleri kemirmeye müsait olan bir ağız yapısına sahiptir. Hayvansal gıdalarla daha çok beslendiği bilinen bu böcek, deri, yün, ağaç ve ağaç ürünlerini de kolayca yiyebilmektedir. Yaşadığı ortama bağlı olarak büyüklüğü de değişebilmektedir. İnsana ve çevreye zarar verdiği bilinen deri böceğinin, temizliğinin bir an önce yapılması gerekmektedir.deri böceği ilaçlama, deri böceği nasıl ilaçlanır, deri böceği ilaçlaması yapmaHayvansal ürünlerin bulunduğu depo ve mağaza içlerinde görülen türleri olabildiği gibi uyuz hastalığına neden olan türleri de bulunan deri böceğinin üremesi yumurtalar sayesinde olmaktadır. Bıraktığı yumurtalar bir veya iki haftalık süreçlerde larvaya dönüşmektedir. Sene içerisinde en az altı, en çok on defa yumurta bıraktığı bilinmektedir. Çeşitli türleri bulunan böceğin, insanda uyuz hastalığı yapan türü ‘Dermestes Maculatus’ olarak bilinen türüdür. Dermestes maculatus, insanın deri altına yerleşip çoğalarak sürekli kaşıntı, iltihap ve kabarcıklara neden olmaktadır. Neden olduğu kaşıntı sayesinde içerisinde mikrop ve parazit taşıyan suyu, diğer bölgelere ulaştırarak yeni hastalıklı bölgeler oluşturmaktadır. İnsan vücudunda kaldığı süre içerisinde de deri ve kan ile yaşamını sürdürmeye devam etmektedir.

Deri Böceğinin Bulaşma Yolları Nelerdir?

İnsana ve hayvanlara bulaşabilen uyuz böceği, kendisini taşıyan kişinin bulunduğu ortamda bulunmakla başkasına bulaşabilmektedir. Hastalığı taşıyan kişi ile yakın temasta bulunmak, bu kişilerin eşyalarını kullanmak, bulaşma nedenleri arasındadır. Ayrıca pis ortamlardan da bulaşabileceğinden, bu ortamlardan uzak durmak ve çevre temizliğini yapmak gerekmektedir.

Dermestes Maculatus (Uyuz Böceği) Nerelerde Oluşur?

Deri böceğinin uyuza neden olan türü, insan vücudunun hassas bölgelerinde ortaya çıkmaya başlayarak yayılır. El ve ayak parmakları arasında, koltuk ve kasık aralarında oluşan su kabarcıkları ile yayılmaya başlar.

Uyuz Böceğinin Tedavisi Ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Deri bölgesine büyük zarar verdiği gözlemlenen deri böceğinin tedavisi için en kısa sürede doktora başvurmak gerekmektedir. Uzman bir doktor kontrolünde verilen ilaçlar kullanılarak tedaviye devam edilmelidir. Ayrıca kullanılan elbiseler de kaynatılarak temizliği sağlanmalıdır. Bu işlemler önlem amaçlı olarak bütün aile bireyleri için yapılmalıdır. Böceğin bulunma ihtimali bulunan ortamlar mutlaka ilaçlanmalıdır. Toplu yaşam yerlerinde daha fazla bulunacağından, kahvehane, sinema gibi ortamların ilaç firmalarınca ilaçlanması gerekmektedir. Bu ilaçlama işlemlerinin periyodik olarak yapılması kontrol amaçlı olarak önemlidir.

Evde kişisel olarak uygulanan yöntemler böceğin temizliği için genellikle yeterli olmamaktadır. Özellikle kullanılacak olan ilaç sıvı ve zehirli olduğundan profesyonel yardım almak gerekmektedir. Bu nedenle güvenilir bir ilaç firması tercih edilmeli ve en kısa sürede temizliği sağlanmalıdır.

Yorum yapılmamış

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir